ספר היין הקטן - טל צרויה
ספר היין הקטן נוצר עבור אנשים שאוהבים יין ורוצים להכיר אותו טוב יותר. עונה על שאלות בסיסיות כמו: מהו גוף? מה ההבדל בין יבש לחצי יבש? ואיך מכינים יין ורוד? הוא פותח דלת לעולם הזה, שלפעמים אנחנו מרגישים שצריך להכיר, ובגלל זה אנחנו מתביישים לשאול. הוא כתוב בשפה יומיומית כדי שכולם יוכלו להרגיש בנוח, לדעת איזה יין להזמין במסעדה, איזה יין מתאים לאיזו מנה ואפילו להסתקרן לגבי היין הבא.
שמי טל צרויה, אני בת 32 נולדתי וגדלתי בתל אביב. בשבעה עשר השנים האחרונות עבדתי במסעדות ואת ארבעת השנים האחרונות מהן הוקדשו ליין. התחלתי בתור חובבת יין גדולה (אני עדיין) בקורס רמה 2 של WSET ומאז לא יכולתי להפסיק. הידע שצברתי והאינטראקציה היומיומית עם צרכני היין הביאו אותי להבנה שיש פער גדול בתפיסה של המוצר הזה בין אנשי יין ל"אנשים רגילים". השפה שדיברתי בה הייתה זרה להם והטקסים שליוו את היין גרמו להם לאי נוחות. ובכלל קצת לפחד מהנוזל הקסום. אז ישבתי עם עצמי וחשבתי, איך אני גורמת לאנשים, ולא רק לאלה שאני משרתת, להרגיש יותר בנוח סביב יין. הזמן עבר והגעתי להבנה שהובילה אותי ליצור את ספר היין הקטן.